Ægir BryggeriPub i Flåm

Innerst i en sidearm til Sognefjorden finner du idylliske Flåm, som er et knutepunkt for «Norge i et nøtteskall». For de som ikke er kjent med «Norge i et nøtteskall» kan vi fortelle at dette er en reise som kombinerer tog, ferge og buss på strekningen Oslo-Flåm-Voss-Bergen. Man tar toget fra Oslo til Myrdal, som ligger 867 m.o.h og ikke har veiforbindelse. Der bytter man tog og tar den kjente og spektakulære Flåmsbanen ned til Flåm som ligger på havnivå. Fra Flåm går ferden videre med ferge på den majestetiske Aurlandsfjorden og videre inn den fortryllende Nærøyfjorden, som også står på UNESCOs verdensarvliste. Fergen ender opp i Gudvangen der bussen fører dere videre til Voss. Siste etappe mot Bergen går med tog. Denne turen kan man ta over en eller flere dager, alt etter hva man ønsker.

Et annet alternativ er å ta med seg sykkelen og sykle den berømte og vakre Rallarveien ned til Flåm. Dette er ikke anbefalt for de aller minste barna. Man bør ha god erfaring på sykkelsetet for å sette nedover i dette ulendte terrenget.

Det er blant annet mulig å overnatte i Flåm. Her er det både museer og muligheter for ulike turer, både til fots og på sykkelsetet.

Ægir BryggeriPub

Er man først i Flåm er det nesten obligatorisk med et glass på ærverdige Ægir BryggeriPub. Puben har fått navnet fra jotunen Ægir som er herskeren av havet.

Ægir BryggeriPub befinner seg i en bygning minner om en stavkirke, med en byggestil inspirert av norrøn mytologi. Innvendig er veggene prydet med drivved og en ni meter høy peis som er omkranset av dragehoder.

Første etasje huser puben, mens man finner en restaurant i andre etasje.

Rett på utsiden av Flåm finner du Ægir Bryggeri. På Ægir BryggeriPub kan du altså smake ulike lokale spesialiteter. Dette ølet kan man også smake andre steder både i inn- og utland, og det har vunnet flere priser for sin gode smak og kvalitet. Visjonen deres er at folk skal kunne velge mellom øl på samme måte som man gjør med vin. For eksempel at man skal få servert øl som passer til akkurat den maten man spiser. Derfor produserer de ulike øltyper, både over- og undergjæret. De senere årene har de også utvidet til å produsere Whiskey og Single Malt whiskey.

Maten du får servert er inspirert av vikinghistorie. Du kan få en smaksreise fra 1018 og frem til i dag. Ægir øl blir brukt i mange av oppskriftene og setter sitt preg på maten.