Magic Ice Bar – Svolvær

Lofoten er kåret til verdens vakreste øyrike, og det er ikke uten grunn. Naturen er rett og slett spektakulær, med majestetiske fjell, vakre fjorder, store fuglekolonier og noen helt fantastiske hvite strender. Derimot er det kun de aller tøffeste som tar seg en svømmetur, da vannet stort sett aldri holder en badetemperatur de fleste av oss takler.

Det var mye aktivitet i Lofoten i vikingtiden, og det har satt sitt preg på øysamfunnet. Du kan derfor få et godt innblikk i nettopp denne viktige delen av norgeshistorien.

Den vakre byen Svolvær ligger i Lofoten, og er administrasjonssenteret i Vågan kommune. Hurtigruten har daglige anløp til Svolvær, og tusenvis av turister kommer innom byen i løpet av året. Disse ønsker i hovedsak å oppleve naturen, nordlyset, fiske og spekkhoggere.

Magic Ice Bar

Er du først i Svolvær bør du absolutt ta turen innom Magic Ice Bar, verdens største isbar. Dette er et permanent isgalleri, og her inne er det -7 grader hele året. Når du ankommer baren får du derfor utdelt poncho, hansker og sko for beskyttelse. I Magic Ice Bar er det en verden av isskulpturer. Disse er lyssatt med fargerike LED-lys, og sammen med stemningsfull musikk og levende lys blir det hele en helt magisk opplevelse, og en annerledes reise i Lofotens historie. Du blir rett og slett helt bergtatt. Utstillingen byttes ut hvert år, og derfor drar mange av de lokale innom baren titt og ofte for å se på mesterverkene.

Drikkevarene i Magic Ice Bar serveres – naturlig nok – i isglass.

I perioden fra 1. juni til 31. august holder Magic Ice Bar åpent hver dag fra kl. 12:00-23:00. Fra 1. september til 31. mai har de åpent i forbindelse med anløpet til den sørgående og nordgående Hurtigruten, fra kl. 18:00-22:00.

Magic Ice Bar er en unik opplevelse som passer for hele familien. Selv de minste vil måpe over dette helt unike vintereventyret.

Som nevnt tidligere er Lofoten altså kåret til verdens vakreste øyrike. Selv om de kanskje ikke kan by på de helt store sommertemperaturene, så er det absolutt verdt å legge ferien sin der. Husk bare på å bestille overnatting i god tid, da hotellene fylles opp raskt.