Pila Pub & Kultur – Senja

Dersom vi ikke regner med Spitsbergen, er Senja Norges nest største øy. Denne naturskjønne øya ligger i Troms fylke. Senja blir ofte omtalt som «et Norge i miniatyr». Her finner vi både fjorder, fjell og flate områder egnet til jordbruk. Av den grunn finner mange turister veien hit, nettopp for å oppleve den spektakulære naturen øya har å tilby.

En av tingene som gjør at Senja tiltrekker seg turister, er de store mulighetene til å oppleve nordlyset. I perioden mellom september og mars er det knapt et døgn uten at dette vakre fenomenet viser seg på himmelen. I tillegg byr øya på mange flere aktiviteter, som for eksempel havfiske, rafting og fotturer.

Pila Pub & Kultur

Er du først på Senja anbefaler vi også å ta turen innom Pila Pub & Kultur, som holder åpent hver lørdag. Den ligger helt på yttersiden av Senja, ut mot havgapet. En mer spesiell beliggenhet for en pub skal du lete lenge etter. Puben holder til i et gammelt hus fra 1700-tallet, som er et av Senjas eldste bygg. Som alderen tilsier har dette huset mye historie i veggene.

Maten du får servert i kafeen på Pila Pub & Kultur er laget fra bunnen, og du kan få servert alt fra varmretter og smørbrød til kaker og salater. Alt sammen etter deres egne oppskrifter.

En annen ting som er verdt å nevne er utvalget av drikke. Selv de mest inngrodde byfolk vil bli overrasket over utvalget av kaffe de finner her. Utvalget av vin er også imponerende. Innehaverne av puben har valgt å fokusere på de litt mindre vinprodusentene, slik at du kan oppleve viner fra distrikter du kanskje engang aldri har hørt om. Men sjansen er stor for at du vil finne en ny favoritt. Deres lokalproduserte gin, laget på lyng, bør du heller ikke gå glipp av.

Hver lørdag holder puben åpent. Her har du mulighet til å slå av en prat med de lokale, og lære mer om livet på denne fantastiske øya. Det er ikke fritt for at du kan få servert en saftig fiskehistorie eller flere. Der oppe i nord er de glade i gode historier, og det er høyt under taket. Latteren sitter løst, og atmosfæren på puben er noe som ikke kan beskrives. Den må oppleves.

En gang i måneden arrangeres det konserter på Pila Pub & Kultur, og mange omtaler det som verdens flotteste konsertarena og en opplevelse av de sjeldne. Annenhver helg er det quizkveld på puben, så det skjer altså noe omtrent hver lørdag.