På denne bloggen vil vi ta deg med på en reise rundt i Norges land. Men det er ikke en hvilken som helst reise, der hoteller, aktiviteter og severdigheter står i fokus. Nei, disse er det nok av andre som allerede har konsentrert seg om. Vi ønsker heller å fortelle om deg unike steder du kan slukke tørsten – nemlig puber på norske øyer og langs kysten.

Unike puber

En pub er et naturlig samlingspunkt. På små steder i Norge er det ofte den ene puben de har å tilby og de har gjerne en unik historie som gjenspeiler plassen. Det fine med det er at da vil man også komme i nærkontakt med lokalbefolkningen, da de også naturligvis må gå dit om de vil ta seg en øl eller lignende med gode venner. I små bygder er også folk gjerne veldig imøtekommende, og det er derfor en gylden anledning til å bli bedre kjent med de og samfunnet de lever i. Norge er et lite land, men det er langstrakt. Av den grunn har vi store kulturforskjeller, noe man fort merker om man har reist litt rundt.

En del puber tilbyr også mat. På små steder hender det at de konsentrerer seg om lokale spesialiteter, så du kan også få muligheten til å spise lokal mat som du kanskje ikke en gang har hørt om før. I Nordland har de for eksempel møsbrømlefse. Det er ikke mange utenfor fylket som vet hva dette er, foruten de som har flyttet fra fylket eller har familie eller bekjentskap i nord.

Noen steder har også lokale bryggerier, gjerne med en stolt historie.

Det er selvfølgelig ikke mulig å fortelle deg om alle pubene som finnes på disse stedene, men vi har lagt fokus på de som er litt utenom det vanlige.

Når vi drar på ferie ønsker vi å kose oss. Og for mange er pub og kos nesten synonymer. Vi føler oss avslappet når vi kan sitte ned og nyte noe godt i glasset, samtidig som vi ser på livet rundt oss og skravler med hverandre.

Vi håper du får inspirasjon. Kanskje har du allerede planlagt ferie til noen av disse stedene. Da er det godt å vite at tørsteslukkeren er i umiddelbar nærhet.

God ferie!